Hälsa & livsstil

En god hälsa och sund livsstil gör att människor som mår bra presterar bättre på jobbet, vilket bekräftas av många studier. Att vi mår bättre av att röra på oss, röka mindre och äta bättre är säkert de flesta av oss medvetna om. Människor idag lever i en stressad tillvaro med inre och yttre krav på hur livet skall vara och allt som ska hinnas med i vardagen.

Att skapa ett klimat på företaget som uppmuntrar till en aktiv livsstil är för arbetsgivaren en lönsam affär på flera sätt. Genom motion kan den otränade öka sin syreupptagningsförmåga med upp till 50 % vilket ger möjlighet till ökad energi och därmed ökad arbetsprestation. Sunda kostvanor minskar risken för livsstilssjukdomar och ökar välmåendet. Rökfria individer har färre sjukdagar än rökare. Obalans i tillvaron ger upphov till stress som i värsta fall kan leda till långa sjukskrivningsperioder.

Ett sätt att nå dem som mest behöver en livsstilsförändring är att låta sina medarbetare göra en hälsoprofilsbedömning. Det är en väl beprövad metod för att dels motivera människor till att förändra sin livsstil, dels att kartlägga friskvårdsbehovet i en viss grupp. Genom en viss metodik kommer individen till insikt om den egna hälsan och motiveras till en hälsosammare livsstil. Efter kartläggningen så lägger företagssköterska eller hälsopedagog fram ett förslag på åtgärder hur ni tillsammans med Järnhälsan kan fortsätta det hälsofrämjande arbetet på er arbetsplats.

Nyheter

Till nyhetsarkivet »

Växel 031-743 77 50

Vårdcentralen öppettider

Måndag till Torsdag
kl: 07.45-17.00 Fredagar 07.45-16.00
Lördag och söndag stängt.

Vaccinationsmottagningen öppettider

Måndag till fredag
Kl: 8.00-11.00, 13.00-15.00
Lördag och söndag stängt.

Vaccinationsmottagningen har stängt Måndag 14/8, Torsdag 17/8 och Fredag 18/8.
Den 16/8 öppnar mottagningen klockan 10.00.


Hepatit A och vattkoppsvaccin för vuxna och barn är tyvärr slut och restnoterat hos vår leverantör. Vi vet ej med säkerhet när vi får det åter i lager.

Mvh Personalen 2017-03-23

Provtagning samt besök till sköterska öppettider

Måndag till fredag
Kl: 8.00-11.00
Lördag och söndag stängt.

Länkar

För egenvårdstips  - www.1177.se
Antibiotika eller inte - www.antibiotikaellerinte.se